امروز شنبه  8 ارديبهشت 1403
تعداد بازدید : 732 - تاریخ خبر : سه شنبه 19 فروردین 1399 - 22:20  
https://www.who.int/news-room/detail/07-04-2020-who-and-partners-call-for-urgent-investment-in-nurse
سازمان جهانی بهداشت و دیگر متحدانش خواستار سرمایه گذاری فوری در پرستاری شدند

پاندمی Covid-19 بر ضرورت تقویت نیروی کار در حوزه سلامت عمومی تاکید دارد. با توجه به نام گذاری سال 2020 به نام پرستاری، این گزارش نگاهی عمیق بر پرستاری به عنوان بزرگ ترین جزء نیروی کار سلامت عمومی دارد. یافته ها، گپ های مهمی را در نیروی کار پرستاری شناسایی کرده و بر سرمایه گذاری در حیطه های آموزش، تربیت نیروی کار و رهبری در پرستاری به منظور بهبود سلامت عمومی جامعه در سراسر دنیا تاکید دارد.

جمعیت پرستاری بیشتر از نصف جمعیت دیگر کارکنان نظام سلامت بوده و خدماتی حیاتی را در سراسر نظام سلامت ارائه می دهد. در طول تاریخ، پرستاران همواره خط مقدم مبارزه با اپیدمی ها و پاندمی های تهدید کننده سلامت در همه جای دنیا بوده اند. دلسوزی، شجاعت و بی باکی که آنها از خود در طول پاندمی Covid-19 نشان داده اند بی نظیر بوده که تا پیش از این چنین چیزی در سراسر جهان مشاهده نشده است. به دیگر سخن، پرستاران ستون نظام سلامت هستند. به گفته دکتر تدروس آدانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، "پرستاران در خط مقدم مبارزه علیه Covid-19 می باشند."

این گزارش نقش منحصر به فرد پرستاران را یادآور شده و به عنوان بیدارباشی در جهت حمایت مورد نیاز آنها در حفظ سلامتی دنیا می باشد. بر اساس گزارش مشترک سازمان جهانی بهداشت (WHO  )، انجمن بین المللی پرستاری (ICN)  و کمپین اکنون پرستاری (NN)، در حال حاضر بیش از 28 میلیون پرستار در سراسر جهان وجود دارد. از سال 2013 تا 2018 ، 4.7 میلیون افزایش در تعداد پرستاران وجود داشته است اما همچنان با یک کمبود 5.9 میلیونی در نیروی پرستاری روبرو هستیم که این کاهش بیشتر در کشورهای آفریقایی، آسیایی جنوب شرقی، منطقه مدیترانه شرقی و آمریکای لاتین مشهود می باشد. بیش از 80% پرستاران دنیا در کشورهایی کار می کنند که محل زندگی نیمی از جمعیت دنیا است و یک هشتم  آنها در کشورهایی مشغول به کار بوده که محل تولد یا آموزش آنها نمی باشد. رسیدن به سن سالمندی تهدید دیگر نیروی پرستاری است به طوری که انتظار می رود در طی ده سال آینده یک ششم پرستاران دنیا بازنشست شوند. به منظور پیشگیری از این کمبود جهانی، کشورهایی که با چنین کمبودی مواجه هستند، نیازمند افزایش سالانه 8 درصدی نیروی فارغ التحصیل پرستاری همراه با قابلیت استخدام و حفظ آنها در نظام سلامت می باشند.

سیاست گزاران جوامع ارزش آموزش و حفظ نیروی کار حرفه ای پرستاری را درک کرده اند. به گفته خانم آنت کندی، نماینده انجمن بین المللی پرستاری، "برای هر کسی روشن و ملموس است که هر اندازه سرمایه گذاری ،هر چند اندک، در پرستاری سبب افزایش میزان تندرستی عموم جامعه خواهد بود." هدف این گزارش تاکید و سرمایه گذاری بر شغل پرستاری به عنوان یک مزیت نه هزینه در جامعه می باشد. دنیا نیازمند میلیون ها پرستار بوده و دولت ها می بایست با سرمایه گذاری بر روی این شغل جمعیتشان را از خدمات این حرفه بهره مند سازند.

با توجه به اینکه حدود 90% پرستاران دنیا را جمعیت زنان تشکیل می دهند، تنها تعداد کمی از آنها در موقعیت های شغلی رهبری در سلامت قرار دارند. زمانی که کشورهای مختلف قادر به بکار گیری پرستاران در موقعیت های شغلی رهبری (مانند رئیس پرستاری) باشند، شرایط پرستاری بهبود خواهد یافت. همچنین رئیس کمپین اکنون پرستاری افزود: ما معتقدیم که همه کشورها می توانند بر کمبود نیروی پرستاری در کشورشان پیروز شوند و از پرستاران آموزش دیده حرفه ای در ارائه مراقبت های اولیه سلامت ،خصوصا در موقعیت های اورژانسی مثل Covid-19، بهره گیرند.

به منظور تجهیز دنیا به نیروی کار پرستاری، سازمان جهانی بهداشت و دیگر متحدانش پیشنهادات زیر را ارائه کرده اند:

  • افزایش منابع مالی جهت آموزش و استخدام پرستاران بیشتر
  • تقویت ظرفیت گردآوری، تحلیل و اقدام بر روی داده های نیروی کار حوزه سلامت
  • پایش و مدیریت مسئولانه و اخلاقی مهاجرت پرستاران
  • آموزش مهارت های علمی، تکنولوژیکی و اجتماعی پرستاران در جهت پیشرفت در ارائه مراقبت های اولیه سلامت
  • ایجاد موقعیت های شغلی رهبری برای پرستاران مانند رئیس پرستاری و حمایت از گسترش رهبری در میان پرستاران جوان
  • بهبود شرایط کاری مانند امنیت شغلی، درآمد عادلانه و احترام به حقوق پرستاران
  • اجرای سیاست های حمایت های جنسیتی برای نیروی کار پرستاری
  • بروز کردن قوانین پرستاری از طریق هماهنگ کردن استانداردهای آموزشی و پراکتیک
  • تقویت نقش پرستاران در تیم های مراقبتی

 این گزارش به روشنی بیان می کند که دولت ها به سرمایه گذاری بزرگی در آموزش ، ایجاد شغل و رهبری در پرستاری نیاز دارند. بدون پرستاران، ماماها و دیگر کارکنان سلامت کشورها نمی توانند بر طغیان ها پیروز شده و یا به اهداف توسعه پایدار و پوشش سلامت جهانی نایل آیند.

ترجمه و ویرایش: عطیه سادات میرخانی-مسئول بهبود کیفیت بیمارستان خیریه سوم شعبان

امتیاز شما